NIEUWS Laatste update: 01/05/2010

Op deze website vindt u de geschiedenis van BCOM in tekst en beeld over de periode 2003 t/m 2009.
De locatie BCOM is gesloten, nadat er geen vervolg meer kwam op de basissubsidie exploitatiekosten.
U kunt nog contact met ons leggen door middel van ons emailadres: info@stichtingbcom.nl .
Bij dringende vragen kunt u ons mobiel bereiken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In galerie BCOM is tot eind van BCOM's bestaan (eind oktober 2009)  een overzicht tentoonstelling te zien van het werk van Jonathan Smits, die de afgelopen jaren (eerst als stagiair en later vanuit zijn bedrijf Solid Media) de huisstijl, website, posters, ansichtkaarten, flyers en boekjes voor stichting BCOM heeft ontworpen. www.jonathansmits.nl .
Als we er zijn, zijn we open. Wilt u het werk van Jonathan graag zien, bel dan met 06 415 60 663.

In de etalage werk van oud exposant Afaq Saleem.
Wilt u het nieuwste werk van Afaq zien, dan krijgt u nog een kans.
Vanaf 23 oktober exposeert hij in de Duinzigt Kerk in Benoordenhout.

In galerie BCOM op zondag 13 september

Poepee de la Hee: Poppentheater voor volwassenen .
BCOM participeert in het bijzondere bewonersinitiatief Emma Hof.
Tijdens de Emma's Hoftour op 13 september zal BCOM voor het laatst haar deuren openen om dit project te ondersteunen. www.emmashof.nl

Poepee de la Hee voert twee stukken op die zich in het Regentessekwartier afspelen, geschreven door Nienke van Engeldorp Gastelaars en opgevoerd door Nienke, Tjerk de Blok en Olav Bus:
Een schaking in de Weimarstraat waar in een uitzichtloze liefde leidt tot een ontvoering; en
De hof der (H)eerlijkheid, waarin Emma's Hof door een op geld beluste hypocriet wordt gebruikt in zijn plannen.

BCOM participeerde met twee projecten in het The Haque African Festival.
Ondanks het erg slechte weer in de ochtenduren, werd het een ongelooflijk
sfeervol festival in het Zuiderpark. Volgend jaar wéér!

Boekpresentatie en expositie
Florine Visser
9 t/m 12 juli 2009 tussen 12 en 19 uur.
Meer info onder de knop Galerie.
Nieuw in de Weimarstraat:
Carrera's Drumatelier, Weimarstr. 34a
Check it out !!  www.kitcarrera.com.

Vanaf dinsdag 28 januari werkte en exposeerde kunstschilder Jan Blommerde bij galerie BCOM.
Tijdens deze expositie ontving hij kinderen van de naschoolse opvang, die hij vertelde over mythen en sagen in de wereldgeschiedenis

EVENEMENTEN / PROJECTEN 2009

Geen

De wethouders van kunst/cultuur & economie van de Gemeente Den Haag hebben besloten dat BCOM geen financiële ondersteuning meer krijgt.

Dat betekent: het BCOM pand gaat binnenkort sluiten.
E VENEMENTEN/PROJECTEN 2008

WEIMARKT: zaterdag 13 september van 10 - 17 uur.
REVART OPEN: zondag 14 september van 13 - 17 uur.

Op zaterdag 13 september van 10 tot 17 uur organiseerde stichting BCOM i.s.m. Clockround Events en i.o.v. de o.v. Weimarstraat de tweede editie WEIMARKT. Kramen, entertainment, meerdere muziekpodia, ondernemers met creatieve presentaties en veel kinderactiviteiten in de gehele Weimarstraat.
Foto's van dit evenement zijn in oktober op deze site te vinden.

Op zondag 14 september van 13 tot 17 uur
REVART Open Weimarstraat kunst/cultuur
tussen Regentesseplein en Suezkade:
Muziek, beeldende kunst, literatuur, theater bij galerie's, ondernemers, Theater de Regentes en Crossing Border. Organisatie van de muziek en literatuuroptreden tijdens revart open door BCOM.

Tevens in REVA dit weekend: Open Monumentendag en Open Dag sint Agneskerk http://www.sintagnes.com/nl/index-actueel.htm
RAAK AAN - contact maken is een kunst!
In de maanden mei en juni vond de expositie van zo'n 25 verschillende kunstenaars uit Regentes/Valkenbos plaats: de kunstwerken mochten worden aangeraakt en dit hier is volop gebruik van gemaakt. Een selectie van de werken is vanaf 23 juni te gast bij o.a. de bibliotheek, de Regenvalk, Jonker Frans, Segbroekcollege en op woensdag 16 juli tussen 16 en 20 uur in het Stadsdeelkantoor Segbroek (met dank aan de directeur van het Stadsdeel en politie Haaglanden.
Organisatie: Mathilde Kuper i.s.m. BCOM.
www.raakaan.nl of onder de knop RAAK AAN
revARTour literatuur komt dit jaar te vervallen.
WEIMARKT >> FOTO'S
van zaterdag 17 mei 2008
Doesjka de Leu en en Barbara van Aalst gaven voorlichting over klassieke muziek en traden op voor kinderen van de Klimopschool bij BCOM.
Op 16 mei vond de eerste editie plaats van de mini revARTour muziek voor kinderen van de Klimopschool. De organisatie ligt in handen van Geraldine Goeloe i.s.m. BCOM. De kinderen gingen in het kader van muzieklessen op bezoek bij het Theater de Regentes, Paul's Skate, Bike & Boardshop en BCOM om hier kleine optredens mee te maken van resp. Jan speel nog 'ns, Jens en Sihan, Kernkoppen en Doesjka de Leu en Barbara.
EVENEMENTEN 2007

revARTour muziek 2007 vond plaats op 20 en 21 oktober 2007.
Foto's van het totale programma met 60 optredens van muzikanten, waarvan minstens één muzikant in REVA woont of werkt, en uitgevoerd werd op 10 verschillende locaties in REVA kunt u bezichtigen én beluisteren op: http://www.revartour.nl/ .

‘van Koning tot Regentes’ vond plaats op 9 september 2007
Programma en activiteiten zie de knop: van Koning tot Regentes